Kerk, altaar en Paaskaarsen

Ontdek ons ruime assortiment kerkkaarsen, altaarkaarsen en paaskaarsen

Kerkkaarsen, altaarkaarsen en Paaskaarsen

Naast onze kaarsen voor professional users en private label kaarsen hebben we bij Van Uden Kaarsen ook een groot assortiment religieuze kaarsen. Onze religieuze kaarsen zijn van dezelfde hoge kwaliteit als onze andere kaarsen. Wilt u particulier bestellen of heeft u een bijzondere wens? Bekijk al onze religieuze kaarsen op Kerkkaars.nl

Kerkkaarsen en altaarkaarsen

We hebben een groot assortiment kerkkaarsen en altaarkaarsen. Deze kaarsen zijn leverbaar met een diameter van 25 tot 120 mm en een hoogte van 200 tot 1200 mm.

Onze kerkkaarsen passen op nieuwe en oude kandelaren. Wij boren het gat in de kaars gratis op maat voor een goede passing op uw kandelaar. Al onze kerkkaarsen en altaarkaarsen worden standaard voorzien van een pengat.

Naast kerkkaarsen en altaarkaarsen kunt u ook bij ons terecht voor traditioneel gedompelde kaarsen. Deze kaarsen worden ook wel tonkkaarsen genoemd. Aan de onderzijde ziet u duidelijk dat de kaarsen zijn opgebouw uit dunne laagjes.

Contact opnemen voor de mogelijkheden

Paaskaarsen en huispaaskaarsen

Bij Van Uden Kaarsen hebben we de officiële paaskaarsen. Deze stijlvolle kaarsen zijn voorzien van een paasreliëf en paasboodschap. Naast onze paaskaarsen hebben we ook kleine huispaaskaarsen en grote huispaaskaarsen in ons assortiment. De kaarsen zijn beschikbaar met vier verschillende reliëfs.

  • Goddelijke Drie-eenheid: Dit reliëf symboliseert de goddelijke drie-eenheid. De handen staan voor de scheppingskracht van God de Vader, het kruis staat voor God de Zoon en de duif symboliseert God de Heilige Geest.

  • Een Nieuw Begin: De witte lelie staat symbool voor een wit bloeiende paastuin: teken van een nieuw begin. Door Christus’ opstanding uit het graf werd de dood overwonnen en krijgen wij het eeuwige leven.

  • Chi Rho Brood & Beker: Een van de oudste tekens is het Chi Rho-monogram. Chi is de letter X, Rho de letter P; de X en P zijn de eerste twee letters van het Griekse woord Christos. Het symbool werd vaak gebruikt als inscriptie in catacomben en graven. Brood en beker staan symbool voor het lichaam en bloed van Christus.

  • Kruis: Het kruisteken is het meest bekende symbool van het christelijk geloof. Het kruis verwijst allereerst naar het lijden van Christus. Het roept tevens op om zijn kruis na te dragen. Het is daarnaast ook het symbool van de verzoening met God.

Kerkkaars, altaarkaarsen of paaskaarsen aanvragen