Kerk, altaar en Paaskaarsen

Ontdek ons ruime assortiment kerkkaarsen, altaarkaarsen en paaskaarsen

Kerkkaarsen, altaarkaarsen en Paaskaarsen

Naast onze kaarsen voor professional users en private label kaarsen hebben we bij Van Uden Kaarsen ook een groot assortiment religieuze kaarsen. Onze religieuze kaarsen zijn van dezelfde hoge kwaliteit als onze andere kaarsen. Wilt u particulier bestellen of heeft u een bijzondere wens? Bekijk al onze religieuze kaarsen op Kerkkaars.nl

Kerkkaarsen en altaarkaarsen

We hebben een groot assortiment kerkkaarsen en altaarkaarsen. Deze kaarsen zijn leverbaar met een diameter van 25 tot 120 mm en een hoogte van 200 tot 1200 mm.

Onze kerkkaarsen passen op nieuwe en oude kandelaren. Wij boren het gat in de kaars gratis op maat voor een goede passing op uw kandelaar. Al onze kerkkaarsen en altaarkaarsen worden standaard voorzien van een pengat.

Naast kerkkaarsen en altaarkaarsen kunt u ook bij ons terecht voor traditioneel gedompelde kaarsen. Deze kaarsen worden ook wel tonkkaarsen genoemd. Aan de onderzijde ziet u duidelijk dat de kaarsen zijn opgebouwd uit dunne laagjes.

Contact opnemen voor de mogelijkheden

Paaskaarsen en huispaaskaarsen

Bij Van Uden Kaarsen hebben we de officiële paaskaarsen. Deze stijlvolle kaarsen zijn voorzien van een paasreliëf en paasboodschap. Naast onze paaskaarsen hebben we ook kleine huispaaskaarsen en grote huispaaskaarsen in ons assortiment. De kaarsen zijn beschikbaar met vier verschillende reliëfs.

  • Kruis Druif Korenaren: Druiven en Korenaren symboliseren de twee elementen van Communie of het Heilig Avondmaal, het brood en de wijn staan symbool voor het lichaam en bloed van Christus dat voor ons geofferd is.
  • Kruis Vredesduif: De duif staat symbool van verzoening en vrede en staat tevens symbool voor de Heilige Geest en daarmee van Gods aanwezigheid. In de Bijbel is de duif met takje het symbool van het einde van de zondvloed en daarmee een teken van hoop.
  • Chi Rho-Monogram: Een van de oudste tekens is het Chi Rho-monogram. Chi is de letter X, Rho de letter P; de X en P zijn de eerste twee letters van het Griekse woord Christos. Het symbool werd vaak gebruikt als inscriptie in catacomben en graven. Hoewel het symbool geen letterlijk kruis is, refereert het er wel naar.
  • Kruis: Het kruisteken is het meest bekende symbool van het christelijk geloof. Het Latijnse kruis bestaat uit een lange staande balk en een kortere dwarsbalk over de bovenste helft van de staande balk, maar er bestaan talrijke kruisvormen met hun varianten. Het kruis verwijst allereerst naar het lijden van Christus. Het roept tevens op om zijn kruis na te dragen. Het is daarnaast ook het symbool van de verzoening met God.
Bestellen via Kerkkaars.nl

Offerte ontvangen kerk-, altaar- en paaskaarsen

Wilt u meer informatie over onze kerk, altaar en paaskaarsen ontvangen of wilt u een een offerte op maat? Stuur ons een e-mail of bel ons met uw vragen of verzoeken. We reageren snel en helpen u graag verder.